Červené víno je označenie farby vína podľa vinárskeho zákona. Ponúkame Vám červené víno vyrobené z modrých odrôd viniča. Technológia pri výrobe červeného vína môže byť nakvasením (nakvasený rmut s cieľom vyluhovaním červeného farbiva zo šupky z bobul do muštu) alebo ich tepelným spracovaním.
Víno a jedlo - obecne platí k ťažšiemu/výdatnejšiemu jedlu ťažšie víno. Somelieri radi snúbia vína k jedlám a rozdelujú červené vína na ľahké, vína stredného tela a ťažšie červené vína s bohatou štruktúrou. Ak je podávané víno a jedlo v harmónii vôní, farieb a chutí, vynikne ako chuť vína tak i podávaného pokrmu.
Podávanie červeného vína a jeho optimálna teplota na degustáciu mladých, menej intenzívnych červených vín s ovocnou aromatikou je od 14 do 16 °C, stredne plné až plné vína s ovocno-korenistým buketom potešia pri teplote degustácie od 15 do 17 °C. Staršie zrelé vína sa podávajú pri teplote od 17 do 19 °C.