ProseccoV kategórií sa nachádza 8 produktov.

Prosecco
Donedávna sa názov „Prosecco“ používal na označenie akéhokoľvek šumivého vína vyrobeného v Taliansku s použitím hrozna Glera. Tým, že Prosecco bolo vyrábané v rôznych častiach Talianska, kvalita vína bola veľmi variabilná, takže v roku 2009 boli zavedené predpisy na ochranu kvality a reputácie Prosecco.

Pestuje sa v regióne Veneto, pričom najznámejšie sú oblasti Conegliano a Valdobbiadene. Prosecco vzniká druhotnou fermentáciou v nerezových tankoch pod kontrolovanou teplotou, teda metódou Charmat. Rozhodne nejde o dodávanie CO2 do hotového vína, takéto sa nazýva Frizzante a s pravým Proseccom nemá nič spoločné.

Poznáme niekoľko tried Prosecca, základna je DOC, vyššia rada Prosecco Superiore DOCG. Ročníkové vína sa udávajú prívlastkom Millesimato.

Podľa zvyškového cukru delíme na:
Extra Brut 0-6 g/l
Brut 0-12 g/l
Extra Dry 12-17 g/l
Dry 17-32 g/l

Cartizze
"CARTIZZE" je vysoko cenená kategória tohto talianskeho šumivého vína. Je vyrábaný v oblasti Valdobbiadene, na svahu kopca Cartizze, a je považovaný za vrchol Prosecca. Víno z tejto oblasti je známe svojou komplexnou a elegantnou chuťou s tónmi exotického ovocia a kvetinovými nuansami. Prosecco "CARTIZZE" je ideálne na špeciálne príležitosti. Je obľúbené medzi znalcami a milovníkmi šumivých vín pre svoju jedinečnú kvalitu a charakter.

Na Zdravie !

Košík  

Žiadne výrobky

Doprava 0,00 €
Celkový 0,00 €

Košík Kúpiť

Facebook